Stap 5:

Het monteren van de keuken en onze materialen is een belangrijke stap om jouw keuken naar wens te krijgen. Of je het laat doen, of zelf wilt doen, is volledig aan jou. Leer meer over het plaatsen van de IKEA keuken en hoe onze materialen hierop gemonteerd kunnen worden.

Monteren van fronten

Het monteren van de fronten is heel eenvoudig. Wij boren namelijk de schroef- en scharniergaten al voor, net als IKEA zelf! Kan je een IKEA front monteren, kan je ook een front van HouseSpecials monteren. Zo simpel is het. 

Tip!: Bekijk deze instructievideo van IKEA over hoe je een deur- of ladefront monteert. 

 

Wil je liever dat wij voor je monteren? Dat kan! Vraag naar de voorwaarden.

Monteren van de hangrepen

Wij adviseren altijd om de grepen pas te plaatsen na het ophangen van de fronten. Op deze manier kan je namelijk altijd even checken of je de greep wel mooi vindt zitten op deze plek. Houd de greep er even dwars of rechtop tegenaan en bepaal zo wat je mooi vindt. 

Als het gat geboord is kan je niet meer terug!

Wil je liever dat wij voor je monteren? Dat kan! Vraag naar de voorwaarden.

Monteren van zijpanelen

Welk zijpaneel je ook hebt gekozen, ze worden allemaal op maat gemaakt. Het komt wel eens voor dat (vooral bij hoge panelen) de muur iets wegloopt van het kastje. In veel gevallen kunnen we de panelen dan schuin maken zodat je een minimale kier krijgt. 

Deze monteer je langs de kasten van IKEA met een kleine oversteek. Op deze manier vallen de frontjes mooi binnen de zijpanelen en kijk je niet tegen de zijkant van je deur- of ladefront aan. Schroef de houten panelen vast vanuit de binnenkant van het kastje. Zo kan je het paneel altijd nog loshalen zonder het te beschadigen.

Wil je liever dat wij voor je monteren? Dat kan! Vraag naar de voorwaarden.

IKEA keuken met betonnen aanrechtblad en fronten op maat

Monteren van het aanrechtblad

Hoewel de andere producten makkelijk zelf te monteren zijn, adviseren we om het aanrechtblad te laten monteren door onze specialisten. De bladen worden dan geplaatst en afgekit. Ook de kraan en spoelbak worden door onze vakmannen gemonteerd aan het blad en de kookplaat wordt op zijn plek gelegd. 

De loodgieter- en elektricienwerkzaamheden worden niet afgehandeld door de monteurs.

Zelf IKEA keuken plaatsen

100%

Klaar!

Na het monteren en plaatsen van de keuken en producten is ook de laatste stap afgerond!  Van harte gefeliciteerd met het realiseren van jouw droomkeuken. 

Scroll naar top