Graniet | Offerte aanvragen bij HouseSpecials

Granieten aanrechtbladen

Een keukenblad van Graniet geeft een keuken een luxueuze uitstraling en is bijzonder duurzaam. Graniet toont zijn natuurlijke uitstraling met een relatief grove structuur. Graniet wordt nog steeds vaak gekozen als materiaal voor een keukenblad.

Wat is graniet?

Graniet is een stollingsgesteente dat miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning van graniet vindt bijna overal op de wereld plaats; elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en uitstraling. De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur. Graniet zal daarom vaak kleine oppervlakteputjes tonen, zeker bij strijklicht. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product. Ook kleur- en structuurverschillen zijn inherent aan alle soorten graniet. De meeste werkbladen in graniet hebben een gepolijste oppervlakte (hoogglans). Een aantal granietkleuren zijn echter ook verkrijgbaar met een matte oppervlakte, beschikbaar in drie varianten; gezoet (matglans), satin (geborsteld) en gevlamd (geruwd). Graniet met een matte oppervlakte geeft het werkblad een robuuste uitstraling, maar heeft ook een relatief open toplaag. Vooral de eerste maanden zijn dergelijke materialen daardoor meer gevoelig voor vlekken. Na verloop van tijd verbetert dit, en zal het materiaal ook wat donkerder van kleur worden.

Gebruik van graniet

De eigenschappen van graniet kunnen enigszins variëren per kleur en oppervlakte, maar in het algemeen geldt dat het materiaal een goede krasbestendigheid heeft en behoorlijk hittebestendig is. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken, omdat hete pannen, deksels en ovenschalen een zogenaamde thermoshock kunnen veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat. Graniet met een gepolijste (glanzende) oppervlakte is voldoende vlekbestendig. In effen kleuren en in granietsoorten met een matte (satin) of gevlamde oppervlakte zullen eventuele vlekken meer opvallen, maar met het juiste onderhoud zijn die vlekken doorgaans ook weer goed te verwijderen.

Heb je vragen over onze granieten aanrechtbladen?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag over de granieten aanrechtbladen van HouseSpecials. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.