Keramiek | Offerte aanvragen bij HouseSpecials

Keramieken aanrechtbladen

Keukenbladen van keramiek komen steeds vaker voor als aanrechtblad. Niet zo gek, keramiek heeft namelijk zeer praktische eigenschappen en het assortiment speelt knap in op de actuele trends. Zo kan het keramiek namelijk goed de uitstraling van beton of marmer goed imiteren.

80 Resultaten

Toon per:

Sorteer op:

Wat is keramiek?

Keramiek is een industrieel vervaardigd product, met klei als hoofdbestanddeel, dat onder extreem hoge druk wordt geperst en vervolgens op hoge temperatuur wordt gebakken. Het is een doorontwikkelde versie van het materiaal dat bekend is uit de tegelbranche, maar dan beschikbaar in afmetingen waarvan wij werkbladen op maat kunnen produceren.

Keramiek is doorgaans erg constant van kleur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit uit te sluiten.

Gebruik van Keramiek

Wij leveren vooralsnog enkel keramiek met een mat, geborsteld oppervlak (satin). Hoewel de eigenschappen enigszins kunnen variëren per kleur, geldt in het algemeen dat keramiek een uitstekende kras- en hittebestendigheid heeft. U kunt dus met een gerust hart uw hete pan op het werkblad zetten.

Ook de vlekbestendigheid van keramiek is uitstekend. En mocht er toch een hardnekkige vlek ontstaan, dan is die met het juiste onderhoud doorgaans eenvoudig te verwijderen. In vergelijking met graniet en composiet, is keramiek wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let derhalve altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen.

Heb je vragen over onze keramieken aanrechtbladen?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag over de keramieken aanrechtbladen van HouseSpecials. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.