Composiet | Offerte aanvragen bij HouseSpecials

Composieten aanrechtbladen

Keukenbladen van composiet zijn in veel verschillende kleuren en uitvoeringen leverbaar. Hierdoor is voor elke stijl keuken wel een passend keukenblad in composiet te vinden. Vrijwel alle composiet soorten hebben bovendien erg praktische eigenschappen, wat eenvoudig verklaart waarom composiet momenteel het meest populaire werkblad in de keuken is.

71 Resultaten

Toon per:

Sorteer op:

Wat is composiet?

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal, met kwarts als hoofdbestanddeel. Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit uit te sluiten. De keukenbladen die wij leveren hebben een glanzend (gepolijst) of mat (velvet/gezoet) oppervlak. De mat afgewerkte keukenbladen geven een robuuste uitstraling maar is vooral in de eerste maanden gevoeliger voor vlekken.

Gebruik van composiet

De eigenschappen van composiet kunnen enigszins variëren per kleur en oppervlakte, maar in het algemeen geldt dat het materiaal een goede krasbestendigheid heeft en behoorlijk hittebestendig is. Wel wordt aangeraden om altijd een onderzetter te gebruiken, omdat hete pannen, deksels en ovenschalen een zogenaamde thermoshock kunnen veroorzaken, waardoor onherstelbare schade ontstaat.

Composiet met een gepolijste (glanzende) oppervlakte is erg vlekbestendig, zeker in gemêleerde kleuren. In effen kleuren en in composietmaterialen met een matte (satin) oppervlakte zullen eventuele vlekken meer opvallen, maar met het juiste onderhoud zijn die vlekken doorgaans ook weer goed te verwijderen.

Heb je vragen over onze composieten aanrechtbladen?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag over de composieten aanrechtbladen van HouseSpecials. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.