Houtfineer | Offerte aanvragen bij HouseSpecials

Houtfineer keukenfronten

Fineer hout is écht hout, maar dan erg dun (meestal 0,6mm). Om het bruikbaar te maken als meubelfront wordt het verwerkt op MDF. Het heeft dezelfde uitstraling als massief hout, maar elimineert de nadelen zoals kromtrekken.

Houten fineer fronten

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Houtfineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam, hierdoor heb je meer verlies dan bij het vervaardigen van fineerhout. Een stam verwerken tot fineer impliceert met andere woorden dat we uit een stam de maximum toegevoegde waarde halen. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. Fineer hout trekt niet krom, is voordeliger dan massief hout en heeft dezelfde unieke uitstraling.

Voordelig; Fineer is in de meeste gevallen flink goedkoper dan massief hout. Ondanks dat het maar een dun laagje is, heb je het wel over écht hout! Je krijgt hierdoor de zelfde uitstraling als massief voor een scherpe prijs!
Fineer trekt niet krom; Doordat fineer hout niet 'werkt' is er geen constructie nodig om het kromtrekken tegen te gaan, in tegen stelling tot massief hout.
Duurzaam; Fineerhout kan net als ieder ander hout behandeld worden met een vernis. Wij gebruiken een pantservernis wat er voor zorgt dat de fronten met normaal gebruik tientallen jaren mee zullen gaan!

Massief houten fronten

HouseSpecials levert naast decormaterialen en fineer hout ook massief houten fronten voor keukens & kasten. Er zijn verschillende types hout die gebruikt kunnen worden als keukenfront. Bij massieve fronten is het mogelijk om een ‘greeploze’ keuken te creëren, door een infreeskom te maken. Zit jouw kleur er niet bij? Niet getreurd, we kunnen ook de massieve fronten kleuren met diverse soorten lak/wash.

Showroom in Katwijk

Wij begrijpen dat het moeilijk is om een goede impressie van het product te krijgen vanaf een afbeelding. Als u onze materialen eens ‘in het echt’ wilt bekijken bent u van harte welkom in onze showroom in Katwijk.

Heb je vragen over onze houtfineer keukenfronten?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag over de houtfineer keukenfronten van HouseSpecials. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.