Dekton | Offerte aanvragen bij HouseSpecials

Dekton aanrechtblad

Dekton is een relatief nieuw materiaal voor keukenbladen en aanrechtbladen. Het kleurenprogramma neemt langzaam maar zeker toe en heeft tegenwoordig naast egale kleuren ook een aantal imitaties van natuursteen en beton. Dekton is sterk gerelateerd aan keramiek. Het productieproces van Dekton omvat echter ook technieken en ingrediënten uit de glas- en composietindustrie. Onder hoge druk en temperatuur ontstaat tijdens dit proces een ultracompacte massa.

Wat is dekton?

Dekton is beschikbaar met zowel een matte, geborstelde oppervlakte (satin) als met een X-gloss hoogglans oppervlakte (gepolijst). Hoewel de twee oppervlaktes een geheel andere uitstraling aan een keuken geven, hebben ze met elkaar gemeen dat ze bijzonder praktische en hygiënische eigenschappen hebben. Dekton is doorgaans erg constant van kleur. Echter, doordat het bestaat uit natuurlijke basisstoffen, zijn kleur- en structuurverschillen ten opzichte van kleurstalen nooit uit te sluiten.

Gebruik van dekton

Hoewel de eigenschappen enigszins kunnen variëren per afwerking, geldt in het algemeen dat Dekton een uitstekende kras- en hittebestendigheid heeft. U kunt dus met een gerust hart uw hete pan op het werkblad zetten.

Ook de vlekbestendigheid van Dekton is uitstekend. En mocht er toch een hardnekkige vlek ontstaan, dan is die met het juiste onderhoud doorgaans eenvoudig te verwijderen. In vergelijking met graniet en composiet, is Dekton wel kwetsbaarder voor beschadiging bij punt- en stootbelasting. Let derhalve altijd op voor scherpe en/of zware voorwerpen die mogelijk op het blad kunnen vallen.

Heb je vragen over Dekton?

Neem contact met ons op en stel jouw vraag over Dekton. Of vraag vrijblijvend een offerte aan.