Betonnen keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Een betonnen keukenblad past perfect bij een houten keuken, een strakke designkeuken, een handgemaakte keuken of welke keuken dan ook. Naast betonnen keukenbladen, zijn er ook vele andere mogelijkheden om producten van beton te maken, bijvoorbeeld een badkamermeubel, wastafel, douchebak, tafelblad, schouw of plateau voor een openhaard of een mooie bar enz. Beton heeft de afgelopen jaren snel terrein veroverd. De uitstraling van beton is puur, hip en robuust en combineert perfect met hout, RVS en ander materialen. De mogelijkheden met beton zijn eindeloos, niet alleen in vorm, maar ook in kleur.

De Betonnen keukenbladen worden in onze eigen productiehal met de hand gemaakt, dit is bewerkelijk en vraagt vakmanschap. Met de juiste aandacht en ervaring zijn er mooie producten te maken waar je jarenlang plezier van zult hebben.

Onze unieke behandeling

Om van een betonnen keukenblad lang plezier te hebben is het van belang dat deze behandeld wordt zodat het ontstaan van vlekken wordt tegen gegaan. Als het blad niet behandeld is tegen vlekken zal je  genoegen moeten nemen met vlekken die zeer snel in het blad ontstaan. De werkbladen zijn standaard behandeld met een speciale coating, die het blad vlekarm maakt. Het blad blijft hierdoor veel mooier en is gemakkelijker te onderhouden. Deze behandeling is vele malen beter dan het blad te impregneren met een was of iets dergelijks. Dit geeft zeker niet dezelfde bescherming tegen vlekken!

Onze betonnen keukenbladen gaan door de behandeling niet glimmen, dus de mooie betonnen uitstraling blijft behouden.

Meerdere diktes en kleuren beschikbaar

HSBC 1011 (licht grijs)
Licht grijs
Donker grijs
Antraciet
Grijs
Grijs
Antraciet
Zwart

De betonnen keukenbladen zijn in meerdere diktes en kleuren beschikbaar. De verschillende diktes zijn: 4cm, 5cm, 6cm, 8cm en 10cm. Afwijkende diktes zijn vaak mogelijk in overleg. 

De meest voorkomende diktes van betonnen keukenbladen zijn de 5cm of 6cm dikke keukenbladen.

De betonnen keukenbladen komen in vier verschillende kleuren: licht grijs, grijs, antraciet en zwart.
*De kleuren kunnen iets afwijken van de afbeelding*

De meest voorkomende kleur voor betonnen keukenbladen zijn de grijze en donker grijze kleur.  

Neem contact met ons op om de bladen in het ‘echt’ te kunnen voelen en bekijken.

ONZE SPECIALE BEHANDELING

Om beton geschikt te maken als keukenblad moet deze behandeld worden tegen vlekken. Sommige leveranciers gebruiken een impregneermiddel of een bijenwas. Het blad moet dan ook met een regelmaat onderhouden worden en kan vaak alleen met bv groene zeep gereinigd worden. Hoewel dit wel enige bescherming geeft, beschermt dit niet voldoende tegen zuurhoudende producten (zoals wijn, citroensap, enz) en geeft het snel blijvende vlekken. Helaas is dit een reden voor sommigen om geen betonnen keukenblad aan te schaffen. 

Coating
Interieur Betondesign heeft hier een oplossing voor gevonden door de bladen eerst in een speciale primer te zetten en daarna 1x dik te coaten met een unieke coating. Deze coating glimt niet maar is super mat! De coating maakt het blad vlekarm (niet vlekvrij) dus als je er bv thee, wijn, koffie, sap, enz op morst geeft dit niet direct een vlek die niet meer te verwijderen is, ook niet als je het niet direct schoonmaakt. Zelf hebben wij ook de coating uitvoerig getest. Het is niet meer nodig om het keukenblad te onderhouden of behandelen met een impregneermiddel of wat dan ook. Je kan het reinigen met een normale allesreiniger. Onze klanten en wij zijn er zeer tevreden over.

Veel gestelde vragen

Het blad kan je reinigen met water en citroenvrije zeep. Het betonnen blad is standaard gecoat waardoor het vlek arm is geworden en intrekken van vloeistof bemoeilijkt. Hoe sneller je wat je gemorst hebt verwijderd, hoe beter dit uiteraard is. Je kan het blad het beste schoonmaken met een niet al te agressief schoonmaakmiddel. Het is geen probleem om het met veel water te reinigen. Houdt er wel rekening mee dat het blad wat tijd nodig heeft om te drogen. Het gebruik van schoonmaakmiddelen met citroen en schuurmiddelen wordt afgeraden! Test een schoonmaakmiddel altijd vooraf op een niet zichtbare plaats van het blad.

Het betonnen blad is standaard vanuit de fabriek behandeld met een speciale coating. het blad is door de coating bij normaal huishoudelijk gebruik vlekarm. Helaas niet vlek vrij, maar dat zijn maar heel weinig werkbladen. Een middel aanbrengen op het blad voor extra bescherming is dus niet nodig. Door datgene wat gemorst is direct weg te nemen voorkom je het intrekken in de coating. 

Onze servicemedewerkers kunnen de meeste schades keurig repareren. Je blijft dit helaas wel wat zien door de iets afwijkende kleur en evt. reliëf verschil.

Als het blad gecoat is (wat bij ons standaard is) kan je GÉÉN schilders tape op het blad plakken. De lijmlaag op het tape en de coating gaan niet altijd samen waardoor de coating los kan komen. Er wordt hier ook geen garantie op gegeven!

Door het droogproces, het transport en/of de montage kunnen (haar)scheuren(tjes) ontstaan. Helaas kunnen wij dit niet 100% voorkomen. Door de reactie van water en cement komt er warmte vrij. Als de temperatuur in het beton weer daalt, wil het beton krimpen, waardoor er haarscheuren(tjes) kunnen ontstaan. We kunnen dit komen behandelen, zodat de (krimp)scheuren(tjes) gedicht zijn. In het blad kunnen soms enkele gaatjes/luchtbelletjes voorkomen, veroorzaakt door het toegevoegde water in de mortel. Deze gaatjes worden door het onderhoudsmiddel voldoende gedicht. (Krimp)scheuren(tjes) of luchtbelletjes hebben verder geen negatieve invloed op de kwaliteit van uw blad.

Voor nagenoeg elk keukenblad, zeker bladen waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, geldt dat er vrijwel altijd nuanceverschillen zijn tussen bladen uit verschillende productseries. Bestel daarom verschillende bladdelen en eventuele achterwanden, tafelbladen en vensterbanken gelijktijdig. Er wordt dan zorg voor gedragen dat de afwijkingen tot een minimum beperkt blijven.

HOE TE BESTELLEN?

De aanschaf van een keuken en een bijpassend keukenblad zijn belangrijke keuzes. Er is veel aanbod in verschillende kleuren, prijsklassen en soorten werkbladen. Een mooi keukenblad vraagt dan ook alle aandacht en Interieur Betondesign is daarvoor het juiste adres!

Bij Interieur Betondesign kan je een keukenwerkblad van beton bestellen. Deze maken wij zelf in onze productie hal op maat. Ook is er een ruime keuze voor een kwaliteit spoelbak voor de scherpste prijs.

Als eerst kiest u voor een kleur voor uw betonnen keukenblad.Vervolgens geeft u de opstelling van uw keuken aan en vult u de maten in. U kunt door het aanklikken van het kleine vierkantje aangeven of het blad onderbroken moet worden voor bijvoorbeeld een fornuis.


Het type blad is standaard haaks afgewerkt.

Hierna geeft u aan welke zijden van het blad in het zicht vallen. Deze worden vervolgens netjes afgewerkt en behandeld. 

Als u een staander wilt aan een zichtzijde geeft u dat hier aan.

Vervolgens geeft u aan met de vinkjes aan welke zichtzijde u deze staander(s) wilt.
Bij de volgende stap geeft u aan of u plinten of een achterwand wilt om het geheel af te maken.
Hier geeft u aan aan welke kant deze achterwand of plint moet komen.
Bij de overige toebehoren bepaalt u de dikte van het blad,
de uitsparing van de kookplaat,


de uitsparing van de spoelbak,
geeft u aan of u een spoelbak meegeleverd wilt hebben,hoeveel gaten er in het blad moeten voor een kraan en eventueel een zeepdispenser,

geeft u aan of u een kraan meegeleverd wilt hebben,of u zelf (laat) inmeten of dat wij dat voor u mogen doen,
het bestaande blad nog verwijderd moet worden door ons
en of wij het nieuwe blad voor u mogen afmonteren.


Vervolgens vult u uw gegevens in en krijgen wij uw aanvraag binnen.
Binnen twee werkdagen krijgt u een vrijblijvende offerte binnen voor uw betonnen keukenblad!

Betonnen keukenbladen

Betonnen keukenbladen

Een betonnen keukenblad past perfect bij een houten keuken, een strakke designkeuken, een handgemaakte keuken of welke keuken dan ook. Naast betonnen keukenbladen, zijn er ook vele andere mogelijkheden om producten van beton te maken, bijvoorbeeld een badkamermeubel, wastafel, douchebak, tafelblad, schouw of plateau voor een openhaard of een mooie bar enz. Beton heeft de afgelopen jaren snel terrein veroverd. De uitstraling van beton is puur, hip en robuust en combineert perfect met hout, RVS en ander materialen. De mogelijkheden met beton zijn eindeloos, niet alleen in vorm, maar ook in kleur. De Betonnen keukenbladen worden in onze eigen productiehal met de hand gemaakt, dit is bewerkelijk en vraagt vakmanschap. Met de juiste aandacht en ervaring zijn er mooie producten te maken waar je jarenlang plezier van zult hebben. 

Onze unieke behandeling

Om van een betonnen keukenblad lang plezier te hebben is het van belang dat deze behandeld wordt zodat het ontstaan van vlekken wordt tegen gegaan. Als het blad niet behandeld is tegen vlekken zal je genoegen moeten nemen met vlekken die zeer snel in het blad ontstaan. De werkbladen zijn standaard behandeld met een speciale coating, die het blad vlekarm maakt. Het blad blijft hierdoor veel mooier en is gemakkelijker te onderhouden. Deze behandeling is vele malen beter dan het blad te impregneren met een was of iets dergelijks. Dit geeft zeker niet dezelfde bescherming tegen vlekken! Onze betonnen keukenbladen gaan door de behandeling niet glimmen, dus de mooie betonnen uitstraling blijft behouden.

Meerdere diktes en kleuren beschikbaar

HSBC 1011 (licht grijs)
Licht grijs
Donker grijs
Antraciet
Grijs
Grijs
Antraciet
Zwart

De betonnen keukenbladen zijn in meerdere diktes en kleuren beschikbaar. De verschillende diktes zijn: 4cm, 5cm, 6cm, 8cm en 10cm. Afwijkende diktes zijn vaak mogelijk in overleg. 

De meest voorkomende diktes van betonnen keukenbladen zijn de 5cm of 6cm dikke keukenbladen.

De betonnen keukenbladen komen in vier verschillende kleuren: licht grijs, grijs, antraciet en zwart.
*De kleuren kunnen iets afwijken van de afbeelding*

De meest voorkomende kleur voor betonnen keukenbladen zijn de grijze en donker grijze kleur.  

Neem contact met ons op om de bladen in het ‘echt’ te kunnen voelen en bekijken.

Onze unieke behandeling

Om beton geschikt te maken als keukenblad moet deze behandeld worden tegen vlekken. Sommige leveranciers gebruiken een impregneermiddel of een bijenwas. Het blad moet dan ook met een regelmaat onderhouden worden en kan vaak alleen met bv groene zeep gereinigd worden. Hoewel dit wel enige bescherming geeft, beschermt dit niet voldoende tegen zuurhoudende producten (zoals wijn, citroensap, enz) en geeft het snel blijvende vlekken. Helaas is dit een reden voor sommigen om geen betonnen keukenblad aan te schaffen. 

Coating
Interieur Betondesign heeft hier een oplossing voor gevonden door de bladen eerst in een speciale primer te zetten en daarna 1x dik te coaten met een unieke coating. Deze coating glimt niet maar is super mat! De coating maakt het blad vlekarm (niet vlekvrij) dus als je er bv thee, wijn, koffie, sap, enz op morst geeft dit niet direct een vlek die niet meer te verwijderen is, ook niet als je het niet direct schoonmaakt. Zelf hebben wij ook de coating uitvoerig getest. Het is niet meer nodig om het keukenblad te onderhouden of behandelen met een impregneermiddel of wat dan ook. Je kan het reinigen met een normale allesreiniger. Onze klanten en wij zijn er zeer tevreden over.

Veel gestelde vragen

Het blad kan je reinigen met water en citroenvrije zeep. Het betonnen blad is standaard gecoat waardoor het vlek arm is geworden en intrekken van vloeistof bemoeilijkt. Hoe sneller je wat je gemorst hebt verwijderd, hoe beter dit uiteraard is. Je kan het blad het beste schoonmaken met een niet al te agressief schoonmaakmiddel. Het is geen probleem om het met veel water te reinigen. Houdt er wel rekening mee dat het blad wat tijd nodig heeft om te drogen. Het gebruik van schoonmaakmiddelen met citroen en schuurmiddelen wordt afgeraden! Test een schoonmaakmiddel altijd vooraf op een niet zichtbare plaats van het blad.

Het betonnen blad is standaard vanuit de fabriek behandeld met een speciale coating. het blad is door de coating bij normaal huishoudelijk gebruik vlekarm. Helaas niet vlek vrij, maar dat zijn maar heel weinig werkbladen. Een middel aanbrengen op het blad voor extra bescherming is dus niet nodig. Door datgene wat gemorst is direct weg te nemen voorkom je het intrekken in de coating. 

Onze servicemedewerkers kunnen de meeste schades keurig repareren. Je blijft dit helaas wel wat zien door de iets afwijkende kleur en evt. reliëf verschil.

Als het blad gecoat is (wat bij ons standaard is) kan je GÉÉN schilders tape op het blad plakken. De lijmlaag op het tape en de coating gaan niet altijd samen waardoor de coating los kan komen. Er wordt hier ook geen garantie op gegeven!

Door het droogproces, het transport en/of de montage kunnen (haar)scheuren(tjes) ontstaan. Helaas kunnen wij dit niet 100% voorkomen. Door de reactie van water en cement komt er warmte vrij. Als de temperatuur in het beton weer daalt, wil het beton krimpen, waardoor er haarscheuren(tjes) kunnen ontstaan. We kunnen dit komen behandelen, zodat de (krimp)scheuren(tjes) gedicht zijn. In het blad kunnen soms enkele gaatjes/luchtbelletjes voorkomen, veroorzaakt door het toegevoegde water in de mortel. Deze gaatjes worden door het onderhoudsmiddel voldoende gedicht. (Krimp)scheuren(tjes) of luchtbelletjes hebben verder geen negatieve invloed op de kwaliteit van uw blad.

Voor nagenoeg elk keukenblad, zeker bladen waarin natuurlijke materialen zijn verwerkt, geldt dat er vrijwel altijd nuanceverschillen zijn tussen bladen uit verschillende productseries. Bestel daarom verschillende bladdelen en eventuele achterwanden, tafelbladen en vensterbanken gelijktijdig. Er wordt dan zorg voor gedragen dat de afwijkingen tot een minimum beperkt blijven.

Scroll naar top