Houten fineer fronten

Naturel
Naturel met knoest
Original
Retro
Rustiek

Wat is fineer hout?

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Houtfineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam, hierdoor heb je meer verlies dan bij het vervaardigen van fineerhout. Een stam verwerken tot fineer impliceert met andere woorden dat we uit een stam de maximum toegevoegde waarde halen. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. Fineer hout trekt niet krom en is voordeliger dan massief hout en heeft dezelfde unieke uitstraling.

Elk fineer is uniek

Daar iedere boom uniek is heeft ieder fineerproduct een unieke uitstraling. Nooit kan men in de natuur twee maal dezelfde boom terugvinden. Hierdoor kunnen binnen eenzelfde houtsoort kleur- en patroon verschillen voorkomen. Fineer is en blijft hout en is dus geen imitatie zoals bij laminaat of melamine. Deze laatste zijn een imitatie van hout op een papier.

Fineerhout verandert ook van kleur onder invloed van lichtinval, het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door. De vele nabootsingen van houtsoorten maken het de consument niet gemakkelijk om het echte natuurproduct van de imitaties te onderscheiden.

Het boompatroon dat bij ieder stukje fineerhout uniek is, de kleur die aan expressie blijft winnen, de herstel- en vernieuwingsmogelijkheden, het zijn slechts enkele troeven waardoor het echte natuurproduct zich van de imitaties onderscheidt.

EIKEN FINEER NATUREL

Eiken fineer Naturel is fineerhout van uitstekende kwaliteit en is geschikt voor een rustige woonsfeer. Het materiaal heeft, zoals de naam suggereert, een natuurlijk en rustige uitstraling. De typische houtkarakteristieken zoals het natuurlijke nerfverloop is nog in het hout te zien terwijl de knoesten op dit houtsoort worden uitgesloten. Het eiken fineer naturel past daarom perfect in een strak en modern interieur en het draagt bij aan de rust in een ruimte.

 

White wash

Original

Black wash

White wash

Original

Black wash

EIKEN FINEER NATUREL MET KNOEST

Eiken fineer Naturel met knoest is een mix van kwalitatief fineer met een rustiek karakter, wat de natuurlijke schoonheid van hout in zijn waarde laat. Dit fineer is bijzonder omdat het beeld een duidelijk verschil geeft in de grote van de knoesten en kwasten van het hout. Hierdoor heeft de Naturel met knoest een rustiek doch natuurlijk uiterlijk wat de authenticiteit van het hout goed overbrengt.

EIKEN FINEER ORIGINAL

Eiken fineer Original is de ideale keuze voor zichtbare toepassingen waar een typische houten look wordt gewenst. De natuurlijke houtnerf verloopt zich mooi over de plaat en geeft een overzichtelijk en natuurlijk geheel.  De eiken fineer Original past hierom perfect in een tijdloos interieur waar hout met andere materialen worden gecombineerd.

 

White wash

Original

Black wash

White wash

Original

Black wash

EIKEN FINEER RETRO

Eiken fineer Retro heeft een grove en robuuste uitstraling. In vergelijking met de Eiken fineer Rustiek is de Retro iets rustiger in zijn kwasten en knoesten. Het karakteristieke van het hout is goed terug te vinden in de patronen van de Eiken fineer Retro.

 

EIKEN FINEER RUSTIEK

Eiken fineer Rustiek heeft met zijn zwarte nerven en knoesten een ruwe uitstraling wat in samenwerking met een industrieel design hand in hand gaat. de Eiken fineer Rustiek is het meest gekozen eiken fineer voor keukenfronten. 

White wash

Original

Black wash

Houten fineer fronten

Wat is fineer hout?

Fineer is de meest ultieme expressie van hout. Houtfineer is een dunne laag hout die gesneden wordt uit een stam. Het grote verschil met massief hout is dat massief hout gezaagd wordt uit een stam, hierdoor heb je meer verlies dan bij het vervaardigen van fineerhout. Een stam verwerken tot fineer impliceert met andere woorden dat we uit een stam de maximum toegevoegde waarde halen. Geen enkel natuurproduct is in staat dergelijke meerwaarde te bieden. Fineer hout trekt niet krom en is voordeliger dan massief hout en heeft dezelfde unieke uitstraling.

Elk fineer is uniek

Daar iedere boom uniek is heeft ieder fineerproduct een unieke uitstraling. Nooit kan men in de natuur twee maal dezelfde boom terugvinden. Hierdoor kunnen binnen eenzelfde houtsoort kleur- en patroon verschillen voorkomen. Fineer is en blijft hout en is dus geen imitatie zoals bij laminaat of melamine. Deze laatste zijn een imitatie van hout op een papier. Fineerhout verandert ook van kleur onder invloed van lichtinval, het hout krijgt er alleen maar een warmer karakter door. De vele nabootsingen van houtsoorten maken het de consument niet gemakkelijk om het echte natuurproduct van de imitaties te onderscheiden. Het boompatroon dat bij ieder stukje fineerhout uniek is, de kleur die aan expressie blijft winnen, de herstel- en vernieuwingsmogelijkheden, het zijn slechts enkele troeven waardoor het echte natuurproduct zich van de imitaties onderscheidt.

De opties

Wij hebben een selectie van vijf soorten eikenhout fineer: Naturel, Original, Naturel met knoest, Retro en Rustiek. De materialen worden behandeld met een pantser vernis wat beschadigingen en verkleuringen tegen gaat. De fineersoorten zijn tevens ook nog te behandelen met een wash. Denk hierbij aan een black of white wash of iets dergelijks.

Is hout niet helemaal wat u zoekt als front? Kijk dan nog bij onze decorfronten!

Wij begrijpen dat het moeilijk is om een goede impressie van het product te krijgen vanaf een afbeelding. Als u onze materialen eens ‘in het echt’ wilt bekijken bent u van harte welkom in onze showroom in Katwijk.

Scroll naar top